Acteur Shia Labeouf komt tot geloof tijdens voorbereiding op nieuwe film

shia labeouf

Beroemde acteur Shia Labeouf deelt in een recent interview dat hij God ontdekte tijdens de voorbereiding van een aankomende film ‘Padre Pio’. Hij vertelt hoe hij onverwachts geloof vond toen hij in de huid kroop van de charismatische en controversiële Italiaanse monnik.

Om vertrouwd te raken met het personage dat hij zou spelen, dompelde de Transformers-acteur zich onder in het leven van de Kapucijnen. Hij leefde zelfs even onder hen. De tijd die hij spendeerde met de monniken liet een diepe indruk op hem na. Hij las ook voor het eerst de Bijbel.

Op een gegeven moment realiseert Labeouf zich dat zijn studie en onderzoek persoonlijker werden. Hij zegt: “Het was niet langer een voorbereiding op een film, het werd meer dan dat. Ik weet nu dat God mijn ego gebruikte om me naar Hem toe te trekken.” “Hij trok me weg van mijn wereldse verlangens”, voegde hij eraan toe.

Labeoufs bekering komt op een moment dat zijn leven in brand staat. LaBeouf is in de loop der jaren meermaals in aanraking gekomen met de wet, maar de rechtszaak van FKA Twigs (mishandeling) is veruit de ernstigste beschuldiging.

Schaamte
Hij zegt: “Ik was uit een hel aan het komen. Ik wilde geen acteur meer zijn, en mijn leven was een puinhoop.” Hij dacht zelfs aan zelfmoord om al zijn ellende te beëindigen. “Ik had een pistool op tafel. Ik wilde hier weg.”

Labeouf vertelt: “Ik wilde niet meer leven toen dit allemaal gebeurde. Ik voelde schaamte zoals ik nog nooit eerder had meegemaakt – het soort schaamte dat je vergeet hoe je moet ademen. Je weet niet waar je heen moet.”

Hoop
Maar tijdens dat seizoen kreeg hij het aanbod om de rol van Padre Pio te spelen. En toen hij de Bijbel begon te lezen, voelde hij de roep van God om zich over te geven en los te laten.

“Het was het zien van andere mensen die meer gezondigd hebben dan ik ooit zou kunnen bedenken dat met het gevoel gaf: er is hoop.” Hij vervolgt: “Ik begon ervaringen te horen van andere mensen die goddeloos hadden geleefd, maar die hun weg hierin hadden gevonden. Dat gaf me het gevoel dat ik toestemming had.”

Het evangelie is inderdaad een verhaal van verlossing, een boodschap van hoop voor alle zondaars om zich te verzoenen met hun liefhebbende en almachtige Vader. Laten we bidden dat Shia Labeouf Christus steeds beter zal leren kennen en een getuigenis zal zijn van Zijn goedheid.