Ontmoeting met Jezus in Antwerpen

Tirza de Jong bezocht Antwerpen en ontmoette er Jezus. Niet één of twee keer, maar liefst drie keer...

antwerpen-jezusstraat

Gisteren was ik samen met een vriend in Antwerpen. Het was zaterdagmiddag. In de binnenstad, in het winkelcentrum was het erg druk. Antwerpen is een grote stad met een oud centrum. Ik was er nog nooit geweest en mijn vriend liet me verschillende elementen van de stad zien. Altijd handig als je met iemand op pad gaat, die de stad of de omgeving kent.

Op straat, in de drukte werd ik geconfronteerd met Jezus. Nu denk je misschien: ‘Kwam jij Jezus tegen? In Antwerpen?’ Ja, zo zou je het wel kunnen zeggen. Ik ontmoette Jezus. Dat ging als volgt: De eerste ontmoeting kwam door een zwarte vrouw, die vol vuur en luid proclamerend het evangelie (de goede boodschap) van Jezus verkondigde.

Iets later zag ik een banner boven een winkelstraat: ‘Jezusstraat’ stond er. Waarom deze banner daar hing, weet ik niet (dit is de straatnaam, nvdr). De derde en laatste ontmoeting was misschien wel de mooiste. Het was een beleefde, jonge man, die in alle rust mensen aansprak en vertelde van Jezus. Hij sprak mij ook aan. Ik vertelde hem dat ik Jezus kende. Dit leidde tot een kort, bemoedigend gesprek.

Je kunt dus gerust zeggen, dat ik Jezus tegenkwam in Antwerpen. En niet één keer, maar ik kwam Hem wel drie keer tegen. Nu ik hier over nadenk, moet ik glimlachen. Stel je eens voor dat Jezus persoonlijk, in levenden lijve door Antwerpen had gelopen. Hoe zou dat geweest zijn? Stel je de krantenkoppen van de dag daarna eens voor: ‘Jezus Christus in Antwerpen’. Dát zou wel opschudding geven.