Oprichter van de Satanische Kerk in Zuid-Afrika verlaat satanisme na een ontmoeting met Jezus

satanisme

Riaan Swiegelaer, een van de medeoprichters van de Zuid-Afrikaanse Satanische Kerk (SA Satanic Church) heeft alle banden met de organisatie verbroken na een persoonlijke ontmoeting met Jezus. Dat vertelt hij in een videoboodschap op zijn Facebookpagina.

De organisatie bevestigt het nieuws via Facebook, en bedankt Swiegelaer voor zijn bijdrage. Swiegelaer vertelt ook dat hij niet verwacht had dat het nieuws zoveel reactie teweeg zou brengen. De video werd al 173.000 keer bekeken.

Ontmoeting met Jezus
Swiegelaers bekering begint tijdens een radio-interview in Kaapstad. Hij verkondigt er dat hij niet gelooft dat Jezus Christus bestaat. Na het interview loopt een medewerkster van het radiostation naar hem toe en omhelst hem.

Swiegelaer vertelt in tranen: “Ze hield me vast op een manier waarop ik nog nooit ben vastgehouden. Dat is alles wat ze deed. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een christen me zoveel liefde toonde en me onvoorwaardelijk accepteerde.”

Een tijdje later verschijnt Jezus aan hem tijdens een satanisch ritueel. Swiegelaer: “Bewijs me dat Jezus bent, zei ik, en hij overvloeide mij met de mooiste liefde. Ik herkende het omdat de christelijke vrouw van het radiostation me dezelfde liefde had getoond”.

Onvoorwaardelijke liefde
“Ik heb in mijn hele leven nog nooit onvoorwaardelijke liefde gekend”, zegt Swiegelaar, eraan toevoegend dat er maar vier christenen zijn die hem ooit onvoorwaardelijke liefde hebben getoond. Hij bedankt hen om liefde toen hij een “monster, een lelijk persoon” was.

Riaan benadrukt wel dat hij ”in gesprek is geweest” met God over zijn homoseksuele geaardheid. Hij ontdekte dat hij “mocht komen zoals hij is”. Laten we bidden voor Riaan dat hij God steeds beter leert kennen, verder zal transformeren en zal uitgroeien tot een pilaar in Gods koninkrijk.

Bekijk hieronder de verkorte versie van zijn videoboodschap: