Awakening Europe van start gegaan in Rotterdam: Duizenden Europeanen verwacht voor aanbidding en outreach

awakening-europe

Donderdag om 19:30 is ‘The Call Back’ begonnen. Ahoy Rotterdam is vier dagen lang een huis van aanbidding, overgave en toerusting. Vanuit hier zal Jezus’ naam Rotterdam, Nederland en Europa ingedragen worden.

De eerste avond van het festival draaide helemaal rond toewijding aan God.

Ben Fitzgerald opent het event in stilte: “De Heer sprak dat dit een uur van toewijding is. We wijden ons toe aan God omdat Hij het waard is. Ook al zouden de lichten vanavond stoppen en het geluid wegvallen, niks kan onze aanbidding voor God hinderen.” Hij is even stil en vervolgt dan: “Vergeef ons God voor het zetten van machten boven uw glorie, vergeef ons voor het zetten van culturen boven uw glorie. Het is tijd, beste kerk en Europese familie van Jezus, om onze Vader om vergeving te vragen. Bid met je hand op je hart dat God je bezegelt en diep markeert. Geef Hem toestemming je hart te herstellen en jou te veranderen.”

The Call Back
The Call Back begon bij een visie van Awakening Europe dat God mensen naar Europa “terugroept” om het continent weer voor Hem te winnen. Mensen met een hart voor Europa worden samengeroepen om het evangelie te verspreiden doorheen de steden in Europa. Ook Brussel organiseert zo’n Call Back-event (zie onder).

Awakening is een organisatie die massa-events organiseert om mensen Jezus te laten ontmoeten. Zo’n festival begint meestal met aanbidding en gaat over in evangelisatie en het demonstreren van Gods kracht en goedheid in de straten. Het uiteindelijke doel: de Grote Opdracht vervullen.

Er worden op verschillende momenten outreaches georganiseerd zodat het vuur kan doorgegeven worden. Er zijn ook krachtige sprekers (o.a. Todd White, Heidi Baker, Brother Yun …) uitgenodigd om visie over te brengen en de deelnemers toe te rusten.

De organisatie meldt ook dat alle denominaties van Nederland vertegenwoordigd zijn.

The Flood
Voorafgaand op het hoofdevent ‘The Call Back’ was er ‘The Flood’. Een driedaags evenement met aanbidding, voorbede en outreaches. Honderden mensen overvloeiden de straten van Rotterdam om het evangelie te vertellen. De organisatie spreekt van een 50’tal mensen die de keuze maakte om Jezus te volgen. Zo liet een man zich zelfs dopen in het kanaal.

Tickets
Wil je er graag bij zijn, kan je hier tickets boeken. Deze kosten 20 euro en geven je toegang voor het hele festival (4 dagen).

Livestream
Je kan het event ook vanop afstand volgen via de live stream.

Call Back City – Brussels
De week na The Call Back vindt een ‘mission week’ plaats. Deelnemers worden uitgezonden naar ‘hun’ stad (zogenaamde ‘Call Back Cities’). Ook in Brussel vinden er verschillende events en outreaches. Concertzaal La Madeleine is de uitvalsbasis. Meer informatie over het event vind je hier.