België, wees klaar om geraakt te worden door het evangelie

symphor

Symphor is modeontwerper en evangelist. Hij verlangt ernaar om opwekking te zien in zijn land en verwacht een grote beweging van God in België. Afgelopen zomer zag hij wonderen waar hij lange tijd voor heeft gebeden: ogen werden geopend, blinden konden zien en iemand stond op uit haar rolstoel. Het is onvermijdelijk dat God iets geweldigs heeft voorbereid voor België.

Voor Awakening Europe in Rotterdam gingen Symphor en zijn team de straat op om te bidden, het evangelie te preken en de zieken te genezen. ‘We gingen de straat op om de grond voor te bereiden voor wat zou gaan gebeuren. Toen ‘the call back’ naar Brussel kwam gebeurden er bizarre dingen! Er was een blinde man genezen, wiens ogen voorheen wit waren. Daarnaast werd er een hele Moslim familie wedergeboren. We doopten ze later, al riskeerden ze vervolging door familie. 

‘The Call back in Brussel was geweldig, het gaf ons geloof om meer van God te zien in België. Weet je dat zendelingen België een begraafplaats noemen, wanneer we het hebben over opwekking?’ Niets is minder waar in dit seizoen en Symphor vertelt over verschillende evangelisatie bewegingen in zijn thuisland.

Binnenkort starten ze evangelistische evenementen onder de naam: ‘Belgium Arise’. Bij deze samenkomsten verwachten ze dat de verlorenen thuiskomen en dat Christenen geactiveerd worden in hun geloof. Symphor gelooft dat we in een nieuw seizoen zitten wat betreft evangelisatie. We kunnen het als normaal ervaren dat we 50 wedergeboortes zien na een dag evangeliseren op de straat. Voorheen was er veel kritiek van kerken:’ Geweldig dat je nummers aan het tellen bent, maar hoe ga je al deze nieuwe gelovigen discipelen? Heb je nagedacht over de verantwoordelijkheid?’ Getuigenissen vertellen dat God iets aan het doen is in België en dat de mensen hongerig zijn naar een ontmoeting met Jezus. Symphor blijft over Jezus delen en ziet dat kerken groeien.

God gebruikt Symphor het meest door de gave van genezing, maar dit is niet altijd zo gemakkelijk gegaan als nu. ‘Ik keek video’s van evangelisten als Torben Sondergard and Todd White. Ik werd heel enthousiast en vroeg God of Hij ook door me heen wilde werken. Vervolgens begon ik mensen op straat aan te benaderen. Voor veel zieken bad ik, maar helaas gebeurde er niet echt iets.’’ Symphor bleef voor mensen bidden, ondanks de teleurstelling. Als God belooft dat Hij een genezer is, dan is het waar.

‘Je ervaring kan het woord van God niet veranderen. Blijf volhouden en kijk niet naar wat je ziet of naar wat mensen zeggen.’ 

In zijn persoonlijke reis vond er grote verandering plaats toen Symphor een ontmoeting had met God op de straat. Bovennatuurlijk compassie en bewogenheid rustten op hem: ’Ik verwachtte dat er niets zou gebeuren, maar toch begon ik met bidden. God gaf me zo’n compassie voor deze persoon. Toen ik mijn handen op hem legde, kwam er elektriciteit over zijn hele lichaam. Dit moment zorgde voor geloof en zelfvertrouwen in mij, waardoor ik meer durfde uit te stappen.’ Een ander markerend moment voor Symphor was tijdens ‘the Call back’. Een vrouw gaf haar leven aan Jezus en stond op uit haar rolstoel. Deze genezingen waren niet meer iets waar mensen uit vriendelijkheid kunnen doen alsof de pijn weg is. Hier was geen twijfel over mogelijk. 

‘Evangelisatie hoeft er niet op een bepaalde manier uit te zien. Als je gelooft dat je er op een bepaalde manier moet uitzien of dat je bepaalde regeltjes moet volgen dan noemen we het religie’ 

‘Mensen hebben het nodig om uit religie te stappen. Ga er gewoon op uit, luister naar de Heilige Geest en deel het evangelie. God heeft je alles gegeven wat je nodig hebt. Het is door Zijn kracht en door onze gehoorzaamheid dat mensen tot Jezus komen. Als we op pad gaan, kunnen we er zeker van zijn dat dingen zullen gebeuren.’  Momenteel pioniert Symphor een manier van evangelisatie door het volgen van een van zijn grootste passies: Mode. ‘Ik ben een voltijds Evangelist, maar ik ben ook een mode ontwerper. Als volgers van Christus geloof ik dat we groot mogen denken om mensen met het evangelie bekend te maken. Mijn droom is om te werken in Parijs, een Fashion Show te organiseren en om een bekend merk op te richten. Symphor’s kleding lijn heet: ‘ Jesus is Lord’. Jezus naam is de naam boven alle namen en Symphor geniet ervan om Zijn naam bekend te maken.