Muskathlon@Home haalt 35.000 euro op voor goede doelen. Bekijk hier enkele foto’s

muskathlon

Mechelen – De 2de editie van de Muskathlon@Home vond plaats op zaterdag 25 juni. Over het hele land werd gefiets, gelopen of gestept tegen onrecht. Samen haalden de 54 atleten een mooi bedrag van 35.000 euro op, dat werd verdeeld over drie organisaties Compassion, Open Doors en Cherut.

Zo’n 120 mensen zakten af naar Transit M in Mechelen om er een sportieve prestatie neer te zetten of gewoon om te komen supporteren. Voor de vrienden en familie van atleten waren er activiteiten gepland om awareness te creëren rond onrecht in de wereld. 

Nog eens 20 extra atleten zetten thuis hun sportieve prestatie neer. Want zoals de naam doet vermoeden, kan je zelf kiezen waar en hoe je aan de Muskathlon@Home deelneemt. 

Nieuw concept
Muskathlons vinden normaal plaats in verre landen zoals Oeganda en Israël, maar tijdens covid-19, was organisator De 4e Musketier (4M) genoodzaakt het concept bij te stellen. En het concept slaagt aan, want van 15 deelnemers vorig jaar, steeg het aantal atleten tot 54 voor de 2de editie.

Organisator Christaan van Dorp: ‘Het belangrijkste is dat mensen in beweging komen. We willen mensen inspireren om niet gewoon te luisteren als het gaat over onrecht, maar ook om letterlijk in beweging te komen.’

Het sponsorbedrag werd verdeeld over 3 organisaties / © 4M

Onrecht
En dat onrecht moet je niet ver zoeken. Volgens vzw Cherut, die vrouwen uit de prostitutie helpt, leven er zo’n 23.000 ‘moderne’ slaven in ons land. Ze zijn slachtoffers van mensenhandel, waarvan naar schatting 70% vrouw is en in de prostitutie belandt.

De organisatie is dan ook heel blij dat er zoveel mensen kwamen lopen en fietsen. Het grootste bedrag werd ingezameld door deelnemer Joost Glissenaar. Hij haalde in z’n eentje maar liefst 10.000 euro op. 

Cheque
De dag werd feestelijk afgesloten door het overhandigen van een cheque aan elk van de drie organisaties. Daniel Marx en band zorgden ook nog voor een mooi moment van aanbidding.

Wil jij volgend jaar meedoen met de Muskathlon@Home? Blokkeer dan alvast 24 juni 2023 in je agenda. 

Bron: Alle afbeeldingen zijn van 4M België.