Pinksteren is hoogdag voor charismatische katholieken. Jaarlijkse Pinksterviering lokt enkele 100’en bezoekers

(Maandag 6/6, Mol) Op Pinkstermaandag verzamelden enkele honderden charismatische katholieken in het meetingcenter van Sunparks-vakantiepark in Mol. Ze kwamen samen voor hun jaarlijkse samenkomst (het was geleden van vóór de coronatijd): een dag van lofprijs, onderwijs en ontmoeting.


Deze jaarlijkse Pinksterviering wordt georganiseerd door de KCV. De Katholieke Charismatische Vernieuwing is een stroming binnen de Katholieke kerk met bijzondere aandacht en openheid voor de Heilige Geest. Het was een bijzondere editie, want KCV vierde ook haar 55-jarig bestaan wereldwijd.

Het thema van de dag was ‘Heer, ik wil U kennen’. Gastspreker Mattias Demaerel sprak over een rode draad die van Genesis tot Openbaring loopt en je aanspoort om God op een compleet andere manier te gaan beleven. In de namiddag verzorgde de oecumenisch ingestelde jongerenband Cross That Bridge een tijd van lofzang, geloofsgetuigenis en gebed. De hele dag werd trouwens omkaderd door veel lofzang, getuigenis en gebed om genezing vanuit de gaven van de Geest. Een sterk moment was het samen bidden om een vernieuwde doorbraak van de Heilige Geest in het leven van de aanwezigen.

Reacties

Vergelijkbare artikelen

Nieuwsbrief

Lees dagelijks wat God doet in België!

Laatste artikelen