The Send Norway: duizenden jongeren worden uitgezonden

the-send-norway
Jongeren steken hun schoenen in de lucht als teken van bereid te zijn.

Afgelopen zaterdag vond The Send Norway 2022 plaats in Oslo, Noorwegen. Duizenden jongeren kwamen bij elkaar om God te aanbidden en toegerust te worden als zendelingen. Op het einde van de dag werden de aanwezigen uitgezonden. Dat deden ze door symbolisch hun schoenen in de lucht te steken.

Spreker Øystein Gjerme gaf aan dat het bijna twintig jaar geleden is dat er zo een groot christelijk evenement was in het land: tussen de 7000 en 8000 bezoekers vulden de Telenor Arena, de grootste overdekte hal in Noorwegen. Voor een land met 5,3 miljoen inwoners is dat een geweldig succes.

The Send brengt (voornamelijk) jongeren samen in een stadium om hen te activeren om missioneel te leven. Nadien worden ze uitgezonden naar verschillende zendingsvelden zoals scholen, wijken en natiën.

Eerder vonder er ook al conferenties plaats in Brazilië (2019) met meer dan 140.000 deelnemers en Orlando, VS (2019) met 58.000 deelnemers.

De organisatie maakte bekend dat ook de volgende editie van The Send in Europa zal plaatsvinden. Waar en wanneer is nog niet bekend.